Auroran psykiatristen osastojen liikkeenluovutuksen ajankohta siirtyy

3.5.2023

HUS ilmoitti, että heillä ei ole vielä valmiutta toteuttaa 1.1.2024 suunniteltua psykiatristen sairaalaosastojen liikkeenluovutusta. Hus toivoo, että ennen liikkeenluovutusta yhteisten potilaiden hoitoprosessit ja muut yhteistyöasiat sovitaan tarkasti. Tälle suunnittelulle varataan nyt lisäaikaa.

 

Seuraava mahdollinen liikkeenluovutuksen ajankohta olisi 1.1.2025. Tämä tarkoittaa, että Auroran psykiatriset sairaalaosastot jatkavat osana Helsingin kaupungin palveluja vähintään vuoden 2025 alkuun asti. Samalla työntekijät jatkavat Helsingin kaupungin palveluksessa siihen asti kunnes siirto toteutuu.    

 

Liikkeenluovutussopimus on käytännössä valmis, mutta sitä ei HUS:n ilmoituksen vuoksi viedä vielä Helsingissä päätöksentekokäsittelyyn. Itse liikkeenluovutusta ei ole peruttu kummankaan osapuolen toimesta. Yhteistä toimintaympäristöä koskeva suunnittelu aloitetaan syyskuussa 2023.

 

Pahoittelemme tätä viime hetken muutosta, kun liikkeenluovutussopimus ja  sen henkilöstöä koskeva liite ovat jo valmiita ja niitä koskeva yhteistoimintamenettely tehty. Myöhemmin toteutettava liikkeenluovutus tehtäisiin jo näiden valmiiden asiakirjojen mukaisesti.

 

Kun asian valmistelu etenee, viestimme siitä henkilöstölle lisää.

 

Leena Turpeinen

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja

 

Mikko Tamminen

Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja