Toiminta

Helsingin mielenterveystyöntekijät JHL 580 ry:ssä on tällä hetkellä noin 480 jäsentä. Suurin työnantaja on Helsingin kaupunki, toisena Lilinkotisäätiö, kolmantena HUS ja neljäntenä Niemikotisäätiö. Lisäksi jäseniä on myös Etelä-Suomen Klubitalo-osaajilla ESKOT ry:llä (noin 8) ja pieniä määriä jäseniä myös muilla työnantajilla

Suurimmat ammattiryhmät ovat mielisairaan-/mielenterveyshoitajat, lähihoitajat, sairaanhoitajat ja ohjaajat.

Ammattinimikkeiden ja työtehtävien osalta yhdistys on pyrkinyt joustavuuteen, järjestäytymisperusteeksi riittää, kunhan työskentelee mielenterveystyössä.

Ammattiosaston sopimusten kirjo, edunvalvonnan haasteet ja odotettavissa oleva jäsenmäärän kasvu ovat laajentuneet yksityissektorille.