Haiti -ryhmä jatkaa toimintaansa nimellä JHL580 solidaarisuusryhmä & Hannan terveiset Haitista !

21.10.2015

JHL580 Helsingin mielenterveystyöntekijät Solidaarisuustyöryhmän aktiivi Hanna

Haiti -hanke sai hienon päätöksen - ryhmän aktiivi Hanna kävi Haitissa katsomassa, mitä solidaarisuustyö ja järjestöjen yhteishanke on siellä saanut aikaan. Samalla työryhmä on jo löytänyt uusia kohteita. Sen lisäksi, että osaltamme aktiivisesti vaikutamme kotimaassa yhteiskunnan oikeudenmukaiseen kehitykseen, niin voit olla mukana myös kansainvälisessä solidaarisuustyössä.

"Olen aina rakastanut sanaa solidaarisuus. Minulla on tarve nähdä maapallo kokonaisuutena ja suhteuttaa asioita omassa lähiyhteisössäni siihen, mitä muualla tapahtuu. Jos eteeni tulee asioita, joiden kautta voin kantaa globaalia vastuuta, minusta on luonnollista tehdä oma osuuteni." Hanna Toiviainen-Conteh

Käy JHL580 solidaarisuusryhmän sivuilla

Lue juttu Motiivi -lehdestä

 

Hannan terveiset Haitinmatkan jälkeen:

Matka oli todella vaikuttava. Tapaaminen Renafanmsin lukupiirien naisten kanssa on elämäni koskettavimpia kokemuksia - mitä vahvistusta naisen omanarvontunto voi saada, kun hän oppii kirjoittamaan oman nimensä! Ja minkälaista vaikutusta sillä on elämässä kun oppii lukemaan ja kirjoittamaan. Kuten eräs lukupiirin oppilaista sanoi: "Kun en ole osannut kirjoittaa ja lukea, tuntui kuin en olisi edes kuulunut tähän yhteiskuntaan."

Ja muita kuulumisia: Haiti -ryhmä jatkaa toimintaansa siis nimellä JHL580 solidaarisuusryhmä. Renafamns -naisverkoston tukemista Haitissa jatketaan ja toimintaa laajannetaan koskemaan turvapaikahakijoiden tukemista Suomessa. Suunnitelmissa on mm. olla mukana tiedottamassa suomalaisesta työelämästä turvapaikanhakijoille yhteistyössä JHL:n ja erilaisten turvapaikanhakijoiden kanssa työtä tekevien järjestöjen sekä muiden liittojen kanssa. Renafanms -verkoston toimintaa Haitissa tuetaan auttamalla erityisesti naisten lukutaitopiirejä. Ensimmäisenä keräyskohteena on kerätä varoja ja hankkia niillä n. 50 kpl lukulaseja lukemaan oppiville naisille.

 

JHL580 solidaarisuusryhmän Facebook -sivuille pääset tästä